Gemoedelijk Denemarken: ideaal voor kinderen!

Denemarken is een klein eilandenrijk in Noord-Europa. Het gemoedelijke Scandinavische land staat bekend om zijn vele kusten, ongerepte natuur en kindvriendelijkheid. Een ideale bestemming voor een gezinsvakantie of een ontspannen natuurvakantie!

Nederlanders in Denemarken
Nederland en Denemarken hebben veel overeenkomsten, maar zijn tegelijkertijd totaal verschillende landen. Hoewel we allebei kleine, welvarende verzorgingsstaten zijn met een vergelijkbaar klimaat, is Denemarken veel dunner bevolkt en vind je hier dus nog echt rust, natuur en ruimte. Dat is meteen de reden waarom Nederlanders naar Denemarken emigreren. Deelnemers Peter en Paula van ‘Ik Vertrek’ namen ook deze stap en begonnen een natuurcamping in Noord-Jutland. Inmiddels kunnen zij zich niet meer voorstellen dat ze in het drukke Nederland hebben gewoond. Enig obstakel is de moeilijke Deense taal. Nederlanders die naar Denemarken op vakantie gaan, hoeven zich daar echter geen zorgen over te maken. Er zijn namelijk genoeg verschillende Nederlandse accommodaties in Denemarken te huur!

Eilandenvakantie in Oost-Denemarken
Denemarken bestaat uit vele eilanden die goed met elkaar verbonden zijn. Ideaal voor een eilandvakantie! Het Duitse Puttgarden is het opstappunt voor de veerboot naar het eiland Lolland. Na een tocht van drie kwartier kunt u vanaf Lolland de eilanden Falster, Møn en Seeland (met hoofdstad Kopenhagen) via bruggen bereiken. Elk eiland heeft zijn eigen kenmerkende flora en fauna, maar allemaal delen ze de mooiste stranden van Denemarken. Deze vakantie is een prachtige manier om het Deense natuurschoon in al zijn facetten te ontdekken.

Met de kinderen naar Denemarken
Het gemoedelijke Denemarken is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. De afstand is prima overbrugbaar met de auto, het weer is niet te warm, er is volop rust, ruimte en natuur en kilometers aan kust. Daarnaast heeft het land een rijke culturele historie die zeer tot de verbeelding van kinderen én volwassenen spreekt. Zo zijn schreef Hans Christian Andersen hier zijn verhalen. En in deze omgeving met de vele kastelen, uitgestrekte kusten en mysterieuze fjorden komen zijn sprookjes bijna tot leven. Ook de Vikingen hebben hier geleefd en hun sporen nagelaten. Echte Vikingschepen zijn te bezoeken in het Roskilde Fjord. En last but not least: Denemarken is het land van de LEGO. De bouwsteentjes zijn populairder dan ooit, dus grote kans dat een bezoek aan LEGOLAND bij de kinderen wel in de smaak zal vallen! Zeker in combinatie met een heerlijke kampeervakantie. Vlakbij het pretpark bevindt zich een Nederlandse familiecamping met veel voorzieningen, gelegen in een prachtig natuurgebied, direct aan het meer Fårup Sø. Een droomvakantie voor elk kind!

Op verkenning in de top van Denemarken
Noord-Jutland is de meest noordelijke provincie van Denemarken. Hier wordt u letterlijk omgeven door de zee. Ook voor kinderen is het een heerlijke omgeving. Struinen door de duinen, vissen vanaf het strand, zandkastelen bouwen of lekker poedelen in de kalme branding: het kan hier allemaal volop. Daarnaast zijn er vissersstadjes om te ontdekken, vele speelparken en waterparken om plezier te maken en dierenparken en aquaria om te bezoeken. In Noord-Jutland hoeft u zich geen moment te vervelen, en dat maakt het tot een zeer geliefde vakantiebestemming. Het is ook een ideale plek om te kamperen. Bijvoorbeeld op een Nederlandse camping, direct aan het strand van het Kattengat. U kunt de zeehondjes vanuit uw tent of caravan zien liggen! Hier bent u dichter bij de natuur dan ooit.