Griekenland een turbulente tijd doormaakt. Toch blijft het land uitermate geliefd als vakantiebestemming en neemt het aantal Nederlanders dat naar Griekenland vliegt alleen maar toe. Geen wonder, want wanneer je eenmaal je favoriete Griekse (eiland)bestemming hebt ontdekt, wil je eigenlijk niks anders meer. Helemaal als je kiest voor de rust, luxe en privacy van een Nederlandse accommodatie, zoals een vakantiehuis in een villa, appartement in een authentiek landhuis of b&b in een charmant hotel. Zoveel malen gezelliger, gemoedelijker en idyllischer dan een massaal vakantiecomplex!

De mooiste stranden en wereldberoemde monumenten
De Griekse stranden worden overal geroemd. Griekenland staat met bijna 400 Blauwe Vlag stranden al jaren in de wereldwijde top drie. Van Myrtos Beach op het eiland Kefalonia wordt gezegd dat dit het mooiste strand van heel Griekenland is. Ook bijzonder zijn de schildpaddenstranden, waar de grote ‘Caretta Caretta’ zeeschildpadden eens per jaar aan land komen om hun eieren te leggen. Het Ionische eiland Zakynthos is er beroemd om. Behalve om zijn stranden is Griekenland bekend om zijn roerige geschiedenis, als één van de eerste Westerse beschavingen en bakermat van de democratie. De vele archeologische vindplaatsen, met de mythische ruïnes op de Akropolis in Athene als boegbeeld, de culturele schatten en wereldberoemde mythes houden die rijke Griekse geschiedenis nog altijd springlevend.

Genieten van de Griekse eilanden
Een groot deel van Griekenland bestaat uit eilanden. Kreta is het grootst en al jaren de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders. Op dit diverse eiland wisselen hoog oprijzende kliffen en diepe kloven zich af met eindeloze witte zandstranden en lieflijke sinaasappelboomgaarden. In de historische badplaatsen halen cultuurliefhebbers hun hart op aan de vele monumenten, terwijl in bruisende uitgaanssteden als Chersonissos Nederlandse jongeren tot in de late uurtjes doorhalen. De Ionische eilanden Corfu en Zakynthos liggen ten westen van het Griekse vasteland en zijn aanzienlijk groener dan de meeste andere eilanden. Naast de beroemde Caretta Caretta schildpadden vind je op Zakynthos ook het bekende ‘Shipwreck Beach.’ De combinatie van mooie stranden, prachtige natuur en gezellige stadjes maakt deze eilanden geliefd als familievakantiebestemming. Huur hier met zijn allen een vakantiewoning in een villa, met prachtige tuin, geweldig uitzicht en uiteraard een groot zwembad, en je familievakantie kan niet stuk!

Het prachtige Peloponnesos
Het schiereiland Peleponnessos bevindt zich zo’n 80 km van Athene. Gezegend met een uitgestrekt, ongerept en divers landschap, en bezaaid met historische monumenten zoals tempels, ruïnes, amfitheaters, akropolissen en Romeinse baden, is dit een waar onontdekt juweel onder Nederlandse vakantiegangers in Griekenland. Hier zetelde Zeus op de berg Olympus, waar ook de Olympische Spelen begonnen. Je kunt er een indrukwekkende wandeltocht maken door de imposante Loúisios-kloof, relaxen op schitterende, in baaien gelegen stranden of genieten van de Griekse rumoer en het heerlijke eten in één van de vele gezellige taveernes. Peloponnesos is nog ongerept en vrij van massatoerisme, maar getuige het aanbod Nederlandse accommodaties is deze regio al wel geliefd onder Nederlandse emigranten. Huur hier een Nederlands vakantiehuis en laat deze onbekende schatkamer van Griekenland je betoveren!