Curaçao, want naast Papiaments en Engels is Nederlands een officiële voertaal. Wel wordt er vooral Papiaments gesproken; het is bij meer dan 80% van de inwoners de voertaal thuis. Eventuele taalproblemen vormen echter gegarandeerd geen probleem bij het boeken van een Nederlandse accommodatie op het prachtige Curaçao!

Genieten van tropisch Curaçao
Curaçao is een langgerekt eiland, ongeveer twee keer zo groot als Terschelling, met zo’n 160.000 inwoners. Het eiland wordt omringd door de helderblauwe Caribische zee die uitnodigt tot een verkoelende duik, maar ook zeer geschikt is om simpelweg naar te staren, vanaf het witte strand, in de schaduw van een parasol of palmboom met een cocktail in de hand. Deze stranden zijn vooral aan de zuidkant van het eiland te vinden en vormen voor veel toeristen de belangrijkste reden om hier op vakantie te gaan. Van de veertig stranden zijn Grote Knip, Playa Lagun, Playa Porto Marie en Jan Thiel enkele populaire pareltjes. Sea Aquarium Beach is bekend vanwege het aangrenzende uitgaansgebied Mambo Beach en omdat je hier met dolfijnen kunt zwemmen. Vlakbij deze stranden zijn vele luxe appartementen, koloniale tropenvilla’s, comfortabele bungalows en privé vakantiewoningen te huur. Elke dag ontwaken in het paradijs, wie wil dat nu niet?

Curaçao bekijken en beleven
Naast heerlijk relaxen op het strand zijn er nog veel meer dingen te doen op Curaçao. Hoofdstad Willemstad, bekend om zijn veel gefotografeerde pastelkleurige huizen aan de Handelskade, is zeker het bezoeken waard. De koloniale straten en monumentale panden doen de geschiedenis van het eiland herleven. In het historische stadscentrum Punda vind je de ‘drijvende markt’ vol verse etenswaren. Deze worden per boot 60 km vanaf de Venezolaanse kunst naar de stad gevaren. Verspreid over het eiland vind je de resten van de koloniale overheersing, zoals de grote huizen van Nederlandse plantagehouders, meestal op een heuvel gebouwd om de plantage overzien. Sommige historische landhuizen zijn omgebouwd tot accommodatie; een heel bijzondere manier om op het eiland te verblijven!

Exotische natuur op Curaçao
Wat betreft de flora en fauna wordt vooral de onderwaterwereld van Curaçao geroemd. Snorkelen is een geweldige belevenis waarbij je grote kans hebt allerlei tropische vissen te zien. Maar ook het eiland zelf heeft veel prachtige natuur met exotische dieren. Het hoogste punt van Curacao is de 377 meter hoge Christoffelberg. Het omliggende nationale park Christoffelpark bevat de meest gevarieerde flora van het eiland, waaronder orchideeën en vele cactussoorten. Door de restanten van de oude plantages waar het nationale park deels is samengesteld, is hier ook cultuur en historie te vinden. In het daaraan grenzende Shete Bota komen zeeschildpadden voor en flamingo’s zijn te spotten in de zoutpannen van het natuurreservaat bij Jan Kok. Allerlei hagedissen met de groene leguaan als grootste exemplaar komen op het hele eiland voor. En als je geluk hebt, zie je vanaf het witte strand een dolfijn speels langs komen zwemmen! Curaçao is een heerlijke zonbestemming waar je totaal kunt ontspannen. Als vanzelf ga je mee in het trage eilandritme dat door het warme klimaat wordt bepaald. Een vertrouwd en tegelijkertijd exotisch paradijs voor een heerlijke vakantie!