België biedt veel vertrouwds, maar het is allemaal verpakt in een heel ander jasje. Hier gaat het allemaal net iets gemoedelijker en overheerst een bourgondische levensinstelling. Genieten van Belgisch bier, Vlaamse friet en Belgische chocola zijn daar wellicht de bekendste voorbeelden van! Naast het ons bekende Noordzeestrand vind je hier ook de heuvelachtige Ardennen met een prachtig landschap vol bossen en riviertjes.

Nederlands spreken in België
Ook een wezenlijk verschil is de tweetaligheid van het land. Uiteraard kun je in het Vlaamse gedeelte prima in het Nederlands uit de voeten – hoewel de cultuurverschillen en gebruik van typische uitdrukkingen soms voor een beetje Babylonische spraakverwarring kunnen zorgen. In Wallonië is Frans echter de voertaal. En hoewel zij in een tweetalig land wonen, spreken de vier miljoen Walen in België steeds minder Nederlands. Wil je een vakantiehuis boeken in de Waalse Ardennen, dan is het fijn te weten dat dit gewoon in het Nederlands kan. Bovendien is er in België een enorme keus aan Nederlandse vakantieverblijven in zowel Vlaanderen als Wallonië om een heerlijke bourgondische vakantie te vieren, dus een Nederlandse accommodatie is altijd een goede keus!

Fietsen, wandelen en steden bezoeken in België
Hoe klein het land ook is, België is behoorlijk veelzijdig. De brede zandstranden en het duinlandschap aan de Noordzeekust domineren het aanzicht van het westen, het vlakke landschap met de polders zijn kenmerkend voor het midden van België. Richting het zuiden trekken de heuvels van Ardennen steeds verder op. Heel dit landschap leent zich perfect voor het maken van fiets- en wandeltochten; van gemoedelijk fietsen over het charmante Belgische platteland tot avontuurlijk mountainbiken in de Ardennen. Aan het eind van de dag is het heerlijk bijkomen in de gehuurde kasteelvilla of het idyllisch gelegen chalet. Uiteraard beschikt België ook over prachtige historische steden, waar je gerust een hele dag kunt rondslenteren. Van romantisch Brugge tot de mondaine badplaats Knokke, en van studentikoos Gent tot wereldstad Brussel: elke stad heeft zijn eigen identiteit en charme. Bekijk de prachtige gebouwen, bezoek de gezellige winkeltjes en geniet van een echt Belgisch trappistenbiertje op het terras!

De Belgische Ardennen
De letterlijke hoogtepunten van Wallonië zijn de Ardennen. Het heuvelachtige, groene landschap wordt doorkruist door riviertjes, waarop het geweldig kanoën, kajakken en raften is. In de heuvels liggen ook verschillende kastelen en grotten, waarvan de grotten van Han de bekendste zijn. Deze omgeving vormt een perfect decor voor een actieve (familie)vakantie of avontuurlijke groepsvakantie. Een groepsverblijf in een gerenoveerde hoeve bijvoorbeeld maakt de gezelligheid compleet! Maar ook voor een romantisch weekend zijn de Ardennen een ideale bestemming. Word wakker van zingende vogeltjes en geniet van de ontwakende natuur vanuit een romantisch chalet. Gaan jullie één van de vele brocante marktjes in de omliggende middeleeuwse stadjes bezoeken of een wandeling maken door de prachtige bossen? In elk geval kun je hier op en top genieten van elkaar en van de omgeving!